Allt för bruden

Så har du råd att köpa smycken och betala för bröllopsfesten

De flesta känner till att det kostar en hel del att gifta sig och alldeles särskilt om du vill ha ett bröllop med många gäster. Förr i tiden var det vanligt att brudens föräldrar stod för notan, men så är det knappast längre. Idag är det paret som gifter sig som betalar för bröllop, kläder, smycken, mat och fest. Visserligen kan snälla och omtänksamma släktingar hjälpa till med en slant här och där men det är fortfarande dyrt att ställa till med bröllopsfest. Här kan du läsa mer om hur du kan ordna pengar till både smycken och bröllopsfest.

Panta gamla smycken

Visserligen är det mannen som ska stå för vigselringen, men det är som bekant inte det enda smycket som förekommer när det vankas bröllop. Bruden ska få en morgongåva och hon vill gärna ha vackra örhängen och ett stilfullt halsband på sin stora dag. Även om många par hjälps åt med budgeten till bröllopet kan några välbehövliga tips och tricks komma väl till pass. Visste du till exempel att du kostnadsfritt kan lämna in värdesaker på den digitala pantbanken genom att beställa en gratis pantpåse som du skickar in dina föremål i? Du kan till exempel belåna guldmynt, guldtackor, klockor, smycken och annat på den digitala pantbanken som värderar kostnadsfritt. Du får snabbt och smidigt tillgång till pengar. Nu undrar du varför du skulle panta smycken för att köpa nya smycken, men faktum är att många har arvegods som de helt enkelt inte behöver för tillfället och som inte passar sig att bära till exempel på ett bröllop.

Tänk utanför boxen

Att ställa till med bröllopsfest och allt vad det innebär kan bli mycket dyrt. Bruden vill dessutom se så vacker ut som möjligt. Du kan dock spara pengar om du tänker efter före. Du behöver till exempel inte köpa bröllopsklänningen. Du ska förhoppningsvis bara bära den en gång i livet och den lär vara omodern om du tänkte ge den till din dotter när hon gifter sig. Se till att göra en lista över sådant som du känner att du måste köpa och låna resten eller köp begagnat. Det finns gott om vintageprylar på andrahandsmarknaden och gamla bröllopsklänningar, slöjor och skor från 60-talet är inget undantag. Istället för att lägga ut en förmögenhet på en dyr lokal kan ni ha bröllopsfesten i er egen trädgård eller i föräldrahemmet.

Allt för bruden

bard