Brudgum & Gåvor

Letar du efter bröllopssmycken till din blivande fru?

Många vill köpa bröllopssmycken till sin blivande fru, som de kan ha både på bröllopet och i framtiden. Det är dock inte alltid en enkel uppgift då många bröllopssmycken är till för särskilt festliga

tillfällen och inte till vardags. Givetvis finns det subtila kedjor och ädelstenar man kan använda sig av, som sedan passar även till vardags. Men om du letar efter ett bröllopssmycke till din blivande maka och hör till dem som inte kommer få så lätt att hitta presenter till framtida bröllopsdagar, så bör du läsa vidare.

Tänk tidlöst

Om du är ute efter ett smycke som går att använda vid många tillfällen, så bör du välja ett tidlöst material och givetvis ett smycke som går i linje med mottagarens stil. Silver, guld och ädelstenar går troligen aldrig ur tid och är därför ett ganska säkert kort. Ett annat tips är att köpa smycken som du senare kan bygga vidare på vid årsdagen, på ett eller annat sätt. Om smycken inte lämpar sig för årsdagen, kan du hos Svenskt Tenn hitta massor av stilren och kreativ inredningsdekor. Men för att återgå till smycken som det går att återkomma till vid bröllopsdagar, så följer ett par förslag nedan:

  • Berlockarmband. Det finns även stilrena berlockarmband som passar till bröllopet, och som sedan gör det enkelt för dig att hitta fina berlocker att fylla på med till årsdagen. Om armbandet uppskattas kan det knappast gå fel med ytterligare berlocker i present på årsdagarna. Kanske kan du hitta mer personliga berlocker som symboliserar året som gått och på så vis göra det till ett riktigt minnessmycke.
  • Halsband och berlock med plats för foto. Det finns halsband med berlocker i både klassisk och modern design, där man kan lägga in sina egna foton och bära med sig nära hjärtat. Detta blir ett fint och väldigt personligt smycke att antingen bära på sitt eget bröllop eller att ge bort till den framtida bruden, oavsett om det är ens vän eller blivande fru. Ger man ett sådant halsband till sin partner, kan man till exempel uppdatera det med en ny fin bild varje årsdag.
  • Matcha med ringen. Om du ska ge dig på att köpa ett smycke som din blivande fru ska bära på bröllopet, så tänk på att matcha med ringen. Det ser inte särskilt genomtänkt ut om du köpt en guldring, och sedan kommer med halsband i silver eller med olikfärgade ädelstenar på vardera smycke. Välj även det material och de färger som partnern trivs med att bära.

Ovan var några tips på bröllopssmycken man själv kan bära eller ge bort. Om du ska ge bort ett smycke som avses bäras under bröllopet så tänk på att ge smycket i god tid. Många har en klar bild av hur de vill se ut på ”sin dag” och det är därför viktigt att de får god tid på sig att avgöra om smycket känns rätt för tillfället.

bard