Brudgum & Gåvor

Smycken och annat inför bröllopet

Det finns oändligt mycket smycken här i världen! Tänk bara hur många som produceras dagligen för att sedan finnas tillgängliga i butiker världen över. Designen på smycken är oändlig och i ständig rörelse när det kommer till vad som är mode och inte. Det är förstås varierande kvalité på smycken och annat som behövs till ett bröllop. Ett tips är dock, tumma inte på kvalitén när det kommer till smycken, ni vill inte att de ska kunna förstöras på något sätt!

DN tipsar om några saker för att bröllopet ändå inte ska sticka iväg i pris. Först och främst är att skaffa en budget, då kan ni lättare skapa en överblick av vad allting kommer att kosta. Kommer ni kanske behöva smycken och kläder till brudtärnorna och till de som är bestman? Kommer ni behöva lägga pengar på transport mellan vigselplatsen och en eventuell festlokal? Det är mycket som kostar och det kan snabbt sticka iväg, så gör en budget.

Ett annat tips är att göra så mycket som möjligt själv. Är du eller din partner duktig på att rita eller fixa snygga designer i datorn? Gör inbjudningskorten själv! Kanske känner ni någon florist, be om tips hur man kan göra buketter själv utan att behöva köpa alla blommor. Gillar ni att pyssla? Kanske kan du till och med göra några örhängen själv?

Det som ofta blir dyrast på bröllop är mat och dryck. Kan ni laga något själva eller få hjälp med matlagning? Och när det kommer till kläderna, dem kommer ni troligtvis bara använda en dag, kanske kan ni fynda second hand eller låna kläder? Kanske väljer ni att ändå gå all in, här ska inte tänkas på budget hit och dit! Om ni anlitar olika personer eller företag kan ni använda er av ett ett enkelt faktureringsprogram för att smidigt kunna fakturera.

Tidigare i år steg guldpriset åter efter att ha varit nere i en dipp över ett halvår. Kanske kan det faktiskt vara värt att lägga pengar på att få just äkta guld eller silver? Inför bröllop kan det vara extra kul att köpa någonting av mer värde och även kunna styra designen själv. Har ni planer på att gifta er, håll koll på guldpriset, kanske kan ni komma undan lite billigare om ni köper ringarna i rätt tid!

Det finns massor med inspiration för hur man kan matcha smycken till bröllopsklänningen, bara fantasin sätter gränser! Just smycken till bröllop är något som de flesta har kvar livet ut och ges sedan vidare i släkten. Det är vanligt också att göra om någon av sina mor- eller farföräldrars ringar till en egen design.

Tips är också att man kan hitta smycken på second hand som fortfarande är i gott skick. Köp där och gör om till nya smycken eller bär dem som de är. Vissa gillar armband, det kan verkligen vara snyggt med en tunn kedja kring handleden medan vissa tycker att armarna ska vara helt rena på bröllopet. Du bestämmer helt själv såklart men det finns mycket inspiration och möjligheter till att göra bröllopet på ert sätt!

bard