Allt för bruden

Smycken till vinterbröllop

Det är mycket som ska fixas inför ett bröllop. Gästlistan ska vara klar i god tid, datumet ska sättas, lokalen ska bokas och man ska ha bokat en cateringfirma som hanterar maten. Utöver dessa fyra punkter ska man naturligtvis hitta en bröllopsklänning som man tycker om och kanske även hinna med att fixa klänningar till tärnor.

Mitt upp i all planering finns det ytterligare en punkt som många, speciellt kvinnor, lägger extra stor vikt på, nämligen vilka smycken man ska bära. Det är inte ovanligt att man väljer att matcha valet av smycken med den klänning man bär eller med den årstid som nalkas vid bröllopsdagen. Vilken typ av smycken som man väljer kan även variera beroende på det egna intresset och vilket typ av tema som bröllopet ska ha. Väljer man ett bröllop i sagoprinsessanda kan stora smycken med kristaller passa utmärkt för ett vinterbröllop. För det mer diskreta bröllopet är kristaller fortfarande ett utmärkt val, men då i mindre skala. Även smycken i ljusblå och isiga toner gör sig helt rätt och även smycken i form av t.ex. snöflingor.

Att planera ett vinterbröllop är oftast betydligt knepigare än ett bröllop på sommaren. Ute är det kallt, kanske till och med snö på marken, och här vill man säkerställa så att varken brudparet eller gästerna får frysa alldeles för mycket. Att dela ut en jacka från parajumper hade väl vara riktigt lyxigt, men eftersom jackorna kan vara kostsamma är det bättre att investera i sådana till sig själva (brudparet). Det finns ett flertal olika modeller att välja mellan så att du kan vara säker på att jackan passar över din klänning.

Välj smycken i god tid

För att eliminera så många stressmoment som möjligt är det viktigt att börja i god tid. Smycken till ett vinterbröllop finns det gott om och det är bara din egen fantasi som sätter gränser, en rekommendation är dock att alltid börja i god tid.

Har du svårt att välja vilka smycken som passar dig eller ditt bröllop bäst kan du få professionell hjälp med detta. Detta gör du genom att anlita en bröllopskoordinator, men det går självfallet bra att även ta tips och råd från dina närmaste vänner.

Något som blivit mycket populärt är att designa sina egna smycken. På så sätt kan man vara säker på att det inte finns någon annan person i världen som kommer att bära samma smycke, vilket kan kännas mycket speciellt på en så stor dag som på ett bröllop. Du väljer själv om det är ett halsband, armband eller möjligtvis örhängen som du vill skapa. Undvik gärna att använda andra ringar på händerna, eftersom det är just din vigselring som ska pryda ditt finger.

bard