Allt för bruden

Matcha smycken med brudklänningen

Matcha dina smycken med brudklänningen för den ultimata looken

Att man först väljer brudklänning och sedan låter resten byggas på runt klänningen och göra outfiten fullständig är det vanligaste.

Oftast har bruden fantiserat om sitt stora prinsessbröllop, vad för klänning hon vill ha, vilken typ av smycken och allt därtill i princip hela livet, så ofta tror man sig redan ha en färdig tanke på precis vad man är ute efter, just för att man haft bilderna i huvudet så lång tid. Men det är inte alltid man har samma bild när det äntligen är ens tur att välja rätt klänning eller smycken, tro det eller ej. Det är en fantasi och när det faktiskt är dags för den stora dagen så kan det se helt annorlunda ut med hur man egentligen vill ha det!

Lite tips och tankar för att hitta de perfekta smyckena till din perfekta klänning:

Eftersom man vanligtvis matchar accessoarerna efter brudklänningen så bör du se till att verkligen vara säker på att det är den rätta klänningen!

När du är helt säker på att det är rätt klänning gäller det att tänka på vad man har valt för typ av klänning, stil och vad man har för personlighet.

  • Har du valt en pampig, stor och lyxig klänning, så bör du välja smycken inom samma spår så det känns som att det är genomtänkt och hör ihop som ett tema tillsammans och inte bara påkastat. Men det får heller inte vara för mycket så fokuset tas från klänningen! Begränsa dig hellre lite då.
  • Har du en enklare elegant klänning är det en bra idé att tona ner smyckena lite även här så inte smyckena tar alla blickar från klänningen. Har du valt enkel klänning för att istället gå all in på smycken så ska du självklart köra på det och har då möjligheten att välja starka fina färger. Men även om du fokuserar på smycken så ska de matcha med varandra såklart.

När du kommit fram till vad det är för röd tråd du har, så är det dags att bestämma färg, detaljer, och stil på dina smycken, hitta stilen du är ute efter här innan du läser vidare.

Oftast har man en vit klänning och till det passar det mesta. Men frågan är om man vill ha så mycket färg i smyckena, det kan göra att man vill titta på dem istället för klänningen, men en svag färg går bra så som guld, roséguld, silver, ljusrosa eller pärlor som sticker ut på ett elegant sätt.

Har klänningen kanske ett spetsband med pärlor, så är smycken med pärlor att föredra för att få allt att gå i samma tema. Och det är lätt att matcha andra accessoarer till.

Enkelt men vackert är små tunna silversmycken med stenar som skimrar om du har en klänning med lite glans i, då det också går i ett och samma tema men inte lika uppenbart.

bard