Brudgum & Gåvor

Välj rätt smycken till bröllopet

För de som gillar smycken är troligen bröllopet så nära smyckesdrömmen som man kan komma. Det kan inte bli för mycket så länge man följer sin egen stil och håller en enhetlig linje. För dem som inte använder smycken så ofta, kan det kanske vara lite svårare att veta var man börjar. Man bör även ta ställning till om man ska slå på stort och välja smycken som enbart passar till bröllopet, eller om man vill kunna använda dem till vardags eller andra festligheter i framtiden. Utbudet av vackra smycken kan dock lätt kännas överväldigande när man är på jakt efter smycken, och därför kommer artikeln att beröra lite olika saker man kan ha i åtanke innan man ger sig ut och letar på måfå.

Prisklass

Det första man bör fråga sig är vilken prisklass man har att förhålla sig till. Om man inte sätter ett ungefärligt pris, eller åtminstone ett pristak, kan det snabbt bli dyrare än man tänkt sig. Det är givetvis ekonomin som till stor del får lov att avgöra prisklassen, men kanske bör man även fundera över hur ofta smyckena kommer att användas och vilket värde man själv känner att de har. Dyrt blir det dock ofta när det gäller både smycken och bröllop, och blir det aktuellt med privatlån gör man därför klokt i att jämföra olika lån för att få det så förmånligt som möjligt. Jämföra lån görs enklast och smidigast hos zmarta.se.

Börja med ringen

Nu har det blivit dags att börja fundera på vilken stil man ska rikta in sig på, och även om eller hur smyckena kommer att användas efter bröllopet. Självklart är det ringen man bör utgå från då denna kommer att bäras varje dag, resten av livet. Så välj rätt ring och låt resterande smycken följa samma linje.

  • Välj en ring som passar klädstil och smycken i övrigt.
  • Livsstil. Även om de flesta ringar går att använda oavsett hur aktiv man är, har troligen de flesta varit med om att ringar har fastnat i diverse ting. Därför kan man med fördel ta sig en funderare på hur aktiv man är och om man ska rikta in sig på att välja en så praktisk ring som möjligt, eller enbart utgå från ringens design rent utseendemässigt.

Färger på metall och ädelstenar

Här behöver man oftast inte komplicera det särskilt mycket då de flesta har en favorit. Silver, guld eller undergrenar av dessa är det mest populära och något som står sig genom alla tider. Därutöver finns det krom eller titan, varav det sistnämnda är ett allergi- och prisvänligt alternativ. Sedan kommer även ädelstenarna in i bilden, och har man en favoritfärg kanske valet är enkelt. Många väljer att hålla det enkelt med en transparent diamant, vilket är så pass tidlöst och klassiskt att det troligen aldrig kommer bli omodernt.

bard