Brudgum & Gåvor

Morgongåva

Morgongåva är från början en gåva som man gav på morgonen efter bröllopsnatten till sin hustru och det var något som skulle trygga hustruns eventuella änkedom.

Men idag består oftast morgongåvan bara av ett smycke, såsom ett halsband med diamanter, en ring att ha på höger hands ringfinger eller lillfinger.

Idag är vi dessutom mer moderna, vi kan hålla kvar en del traditioner m.m såsom morgongåvan men att det kanske bara är den trevliga gåvan i sig efter bröllopsnatten som är grejen. Är du ute efter budgetvarianter kika in här, för tips.

Ett pärlhalsband brukar alltid gå hem, det känns lyxigt och elegant. Annars sägs det ju att tjejer älskar diamanter så även det, är en solklar vinnare. Men ska vi vara helt ärliga så blir förmodligen hustrun din väldigt tacksam vad du än ger henne dagen efter er redan stora, viktiga, påkostade dag.

Självklart kan du som är kvinna även ge din man en morgongåva, kanske något personligt? En graverad klocka eller ett armband med era datum ingraverat, bör inte kunna bli fel! Eller kanske den plats där ni förlovade er, så han alltid kan minnas tillbaka till platsen varje gång han tittar på klockan eller armbandet. Vilken överraskning!

bard