Brudgum & Gåvor

Snygga piercingar till bröllopsdagen

När man talar om bröllop och smycken tänker de flesta på nätta halsband, pärlörhängen och diamantringar. Så behöver det dock inte vara. Även du som har en helt annan stil än den klassiska, där till exempel piercingar ingår, kan hitta vackra bröllopssmycken. Här kan du läsa mer om hur du väljer perfekta bröllopssmycken till din stora dag.

Att ta hål på andra ställen än i öronsnibbarna är idag mycket populärt. Många har en så kallad septumpiercing, det vill säga en piercing som går igenom mellanrummet mellan näsborrarna. Andra typer av populära piercingar är sådana som sitter någonstans i läppen, i näsvingen eller i kinderna.

Glittra med strass

På bröllop får det gärna glittra lite grann. Istället för att välja äkta diamanter är strass ett bra substitut som dessutom blänker som små stjärnor. Är du den diskreta typen är en enda sten i näsvingen fint. Vill du ta i lite mer så finns det många glittrande septumsmycken att välja bland. En glittrande ring i underläppen är även det fint.

Välj en betydelsefull symbol

Det roliga med piercingsmycken är att de kommer i alla upptänkliga former. Till bröllopet kan det vara kul att välja att bära en symbol som betyder något för er båda. Varför inte symbolisera kärleken med ett hjärta eller en evighetssymbol i näsan? Andra symboler som finns att välja bland är till exempel prideflaggan, stjärnor, måne, kors och mycket mer.

Matcha dina övriga smycken

Även om du har många piercingar kan du ha en fin och enhetlig stil på bröllopet. Ett tips är att inte låta dina smycken gå i för många olika stilar. Välj till exempel att bära uteslutande guld eller silver. Kombinera inte heller allt för många färger. Visst är det härligt att frossa i smycken, men med ett för splittrat urval riskerar du att ge ett lite rörigt intryck.

Våga pierca dig till bröllopet

Har du tänkt pierca dig men bestämt dig för att vänta till efter bröllopet? Gör inte det. Om du tycker piercingar är fina så ska du ju absolut våga ha dem på din bröllopsdag. Var bara noga med att gå till en bra salong. I den här artikeln kan du läsa mer om för- och nackdelarna med att välja nål respektive pistol när du gör din piercing. Många tror också att det går bra att ta hål hemma, men undvik att göra det misstaget. Infektionsrisken är hög om man inte använder professionella och sterila verktyg. Dessutom riskerar du att hålet blir snett eller fult om du gör det hemma.

bard