Förlovning & Jubileum

Förlovningsringar

Förlovningsring är den ring som används när man väljer att fria till någon, till den blivande. Eller om man går och väljer ihop och struntar i frieriet såklart!

Vigselringen är vanligtvis den mest utsmyckade ringen här i Sverige, tvärtom mot andra länder vill säga, men det börjar bli vanligare att förlovningsringen är mer utsmyckad och viktig även här. Framförallt den yngre generationen börjar ta efter och gå all in på en gång med rejäla och utsmyckade förlovningsringar, som en ring med en stor diamant eller flera små och att vigselringen istället blir den som är mer diskret och kanske till och med helt slät i guld. Är du dock intresserad av att läsa lite mer om förlovningsringar eller få lite kul fakta så kan du göra det här innan du läser vidare. Det finns inga rätt eller fel gällande detta utan det är upp till varje par att avgöra hur de vill ha det och vad som känns rätt för dem.

Vid vigseln får oftast bruden ytterligare en ring att sätta framför den nuvarande – vigselringen. Ibland även mannen. Men oftast behåller mannen förlovningsringen och graverar in datumen på insidan avringen inför vigseln så att det istället blir en vigselring att ha för evigt.

Något man dock måste tänka på när man väljer förlovningsring är att förlovningsringen och vigselringen ska passa ihop när det väl är dags för nummer två.

Man kan välja mellan en bredare ring eller en smalare. Prova gärna ut ringar innan om möjligt så du är nöjd med storleken och vet hur det kommer att kännas när båda ringarna sitter på samma finger, för du ska ha kvar dem hela livet och då är bekvämligheten ett plus.

Föredrar man silverfärgade ringar är platina eller vit-guld att rekommendera, men föredrar man färgade ringar så finns det olika guldlegeringar.

Det går att blanda t.ex vitt guld och gult om man föredrar det, eller hålla det stilrent med antingen det ena eller det andra.

Tänk efter vad ni brukar klä er i för smycken i vanliga fall och känner er bekväma med, det brukar nämligen vara så att färgen på smyckena man oftast bär är den färgen man passar i bäst om man tänker till hudton. Vilket är värt att ha i åtanke även när man väljer ring så man känner sig bekväm och trivs i ringen man ska bära varje dag, och kan matcha den med andra smycken man har.

bard